Få værktøjer til bedre processer, møder og visuel formidling.

Er du proceskonsulent, facilitator, coach, leder, underviser, projekt- eller mødeleder? Og savner du somme tider værktøjer, der kan skabe struktur og overblik og samtidig være involverende og engagerende for deltagerne? Så er et kursus i grafisk facilitering måske lige noget for dig!

Hos Tusché tilbyder jeg kurser i grafisk facilitering til alle i hele Syddanmark. Så uanset om du bor i fx Kolding, Sønderborg eller Esbjerg, har du mulighed for at blive klogere på visuel facilitering, enten på et af mine åbne kurser, eller på et kursus lokalt på din arbejdsplads.

På dette kursus lærer du at tegne grundlæggende figurer, ikoner og strukturer, der gør dig i stand til at facilitere møder, processer, projekter, samtaleforløb eller workshops med visuel formidling. 

Kontakt mig og hør mere

Hvad er grafisk facilitering?

Flere og flere virksomheder har taget grafisk facilitering i brug som et effektivt værktøj til at visualisere og facilitere deres konferencer, strategier, møder og events. Men hvad indebærer egentlig begrebet grafisk facilitering?

Grafisk facilitering repræsenterer en kreativ og engagerende tilgang til at gøre dit budskab og indhold visuelt tiltalende, letforståeligt og mindeværdigt. Dette opnås ved en kombination af ord, billeder, ikoner og grafiske elementer, som forenkler komplekst indhold. 

Der er derfor god grund til at integrere visuel facilitering som et supplerende værktøj i arbejdet med procesledelse og opgaver generelt, der kræver facilitering.

Denne metode for visuel formidling har oplevet en stigende popularitet både blandt danske og internationale virksomheder, og det er ikke uden grund.

I mit kursusforløb er der mulighed for at tage to moduler, afhængigt af dit niveau. Mine kurser finder primært sted på Parkvej 7, 6100 Haderslev.

Modul 1 indfører dig i de grundlæggende tegneteknikker, brug af farver og skygger, tekst og kendskab til de strukturer, vi kan bygge vores visuelle skabeloner op omkring.

Modul 2 går mere i dybden med ikonbiblioteket, opbygning af visuelle skabeloner, og du prøver at facilitere ud fra et visuelt stillads. Du prøver også i praksis at tegne på ‘det store lærred’.

Hvorfor er grafisk facilitering vigtigt?

Synet er vores primære sans, og vi husker ofte ting i form af billeder. Derfor er det en fordel og meget engagerende at samarbejde og kommunikere ved hjælp af visuelle billeder.

Når vi kan "se det for os" (for eksempel en bestemt strategi eller handlingsplan), har vi en klar forståelse af, hvad vi taler om, hvor vi vil hen, og hvad vores individuelle roller er. Grafisk facilitering giver os evnen til at skabe de billeder, rammer og strukturer, der danner et solidt grundlag for al kommunikation.

Tegninger skaber mening, liv og engagement – og vi husker dem!

Illustrationer gør komplekse emner mere forståelige. Dette hjælper os til at visuel formidle vores budskaber bedre, og fremmer innovation og samarbejde. Det giver os også et overblik og en bedre forståelse af komplekse processer og projekter.

Dette gør det lettere at opretholde fokus over længere tid, selv når der er mange faktorer involveret.