Visuelle skabeloner – fokuserer arbejdet og gør livet som facilitator lettere!

Arbejder du som facilitator, underviser eller proces-/projektleder, har du ofte brug for engagerende metoder og værktøjer, når der skal arbejdes i mindre grupper. Her er visuelle skabeloner guld værd!

1

Hvad er en visuel skabelon?
En visuel skabelon er et ark papir (A3 eller flip), hvorpå der er stillet en opgave, og hvorpå gruppedeltagerne skal udfylde nogle præfabrikerede felter med deres pointer, svar, forslag, ideer, eller hvad det nu er, de skal arbejde med. Skabelonen gør det tydeligt, hvad der skal besvares eller arbejdes med, og tomme felter på et stykke papir kalder nærmest på at blive udfyldt.

Visuelle skabeloner bygges op omkring nogle faste strukturer, som tilpasses den måde, der arbejdes på. En god visuel skabelon kan fx også sikre, at opsamling er en del af skabelonen, så det er nemt at gå til i en opsummering eller for referenten.

Vil du selv lære at lave dine egne visuelle skabeloner? Så tag mit online kursus ‘Hold samtalen på sporet med visuelle skabeloner’, eller book mig til en 3-timers workshop for dig og dine kolleger.